PİLATES


Pilates, Almanya'da Joseph Pilates tarafından 20. yüzyılda geliştirilmiş egzersiz sistemidir. Nefes ile koordineli bir şekilde beden mekaniğini kullanan bu yaklaşımda, gövde ve pelvik stabilite, kasların güçlendirilmesi ve omurga hareketliliğin arttırılması esastır. Tüm kas ve iskelet sistemi çalışırken; amaç esneklik ve gücü artırmak için vücudu dengeli bir şekilde çalıştırmaktır. Pilates, her yaşta yapılabilir, duruş bozukluklarının ilacıdır. Sindirim sistemini çalıştırır, iç organları korur ve günlük hayattaki stresi azaltır.

ALETLİ PİLATES

Pilates Reformer bir pilates aletidir. Reformer ile yapılan hareketler pilates ilkelerini kullanarak yay direnci ile yapılır, ağırlık kaldırmaesasına dayanmaz. Kasları daha kısa sürede kuvvetlendirerek vücudu hızlı bir biçimde şekillendirir. Aletli pilatesin en belirgin özelliği özel ders olarak verilmesinden kaynaklanır. Bireysel özel ders veya düet(2 kişilik) olarak yapılan Reformer düzenli yapıldığında vücudunuzu hızlı bir şekilde istediğiniz forma kavuşturur.

Özel ilgi gerektiren skolyoz, kifos, lordos, omur kaymaları, diz ve omuz sakatlıkları vb. gibi rahatsızlığı olanların birebir hoca eşliğinde aletle çalışmaları kesinlikle tavsiye edilir. 

CARDIO PİLATES

Pilates duruş pozisyonunu ve hareket prensiplerini kullanarak vücudu sıkılaştırmanın yanında yağ yakımını hızlandırıcı egzersizler ile bütünlükçü bir çalışma sistemidir. Esneklik ve kas gücünü arttırarak dengeli bir çalışma sağlayan pilates, kondisyon ve kalp ritmi arttırıcı egzersizlerle yağ yakımını gerçekleştirir.

YOGA

Binlerce yıllık tarihi ve felsefesi olan yoga temel olarak fiziksel pozlar (asanalar), sakin ve dengeli nefes alıp verme ve meditasyona dayanır. Bedende esneme ve güçlenme yaratırken, diğer taraftan zihne dinginlik getirir; düzenli uygulandığında bedensel, fiziksel ve ruhsal anlamda bir bütünlük hissi uyanmaya başlar. Uzun süreli uygulama ile çok katmanlı değişimler yaşanırken, yoganın etkileri daha ilk derste farkedilmeye başlar. Yoga dersinden çıkan kişi, kendini daha canlı, enerjik ve dinlenmiş hisseder. Ortalama 1 saat 15 dk süren ders boyunca, hocanın yönlendirmesiyle belli pozlar arasında geçişler yaparak ve kimi zaman pozlarda bekleyerek bedenin farklı bölgelerini esnetip çalıştıran, nefes ve denge koordinasyonu ile çalışan kişi, dersin sonunda yaklaşık 10 dakikalık bir dinlenme ve gevşeme yaşar. Her yaşta, farklı beden tipinde yoga yapılabilir. Stresi azaltır ve aklı sakinleştirir.

Hatha Yoga Asanalarda bekleyerek, bedeni güçlendirmeyi temel alır. Pranayama (nefes egzersizleri) ile de desteklenir. Beden güçlendikçe ve esnedikçe aklı sakinleştirmek de kolaylaşır; kişi meditasyona hazır hale gelir.

Yin Yoga daha çok yerde uygulanan yoga pozlarından oluşur; amaç esneme ve gevşemedir. Asanalarda 3-4 dakika beklenerek kaslar ve bedenin tamamen esnemesi ve gevşemesi sağlanır; seans yaklaşık 10 dakikalık derin gevşeme ile sonlandırılır. Kardiyo egzersizlerini (fitness, koşu) yoğun olarak yapan veya stresli bir yaşam sürdürenlere özellikle önerilir. Beden esner, rahatlar; zihin dinginleşir.

Vinyasa Flow Yoga'da asanaların bir akış şeklinde ardı ardına yapılması esastır. Akıcı ve koordinasyonlu yapılan vinyasa yoga, hatha yogaya nazaran daha dinamik ve zorlayıcıdır. Beden güçlenir, esner; tempolu yoga seansı tercih edenler için doğru bir tercihtir.

ZUMBA

Eğlenceli bir fitness/dans olan Zumba, sporu sizin için vazgeçilmez bir yaşam biçimi haline getirirken ders başına en az 600 kalori yakmanızı ve kilo vermenizi sağlar. Kondisyon arttırır, hareketli müzikler eşliğinde vücudunuzun forma girmesini sağlar.

Özellikle yalnız başına spor yapmaktan hoşlanmayanlar ama kardiyo egzersiz ile zayıflamak isteyenler için ideal.

POLE DANS

Pole dans yani direk dansı son yıllarda tüm dünyada oldukça popüler bir dans türü olarak yalnızca şov ve dans amaçlı değil, fit kalmak ve güçlenmek amacıyla da öne çıkıyor. Görüntü itibariyle gayet kolay gözüken ancak oldukça zorlu alternatif bir dans olarak pole dans yoğun şekilde kol, omuz, sırt ve karın kaslarını çalıştırıyor. Aynı zamanda performansı arttırarak bedeni güçlendiriyor. 

MODERN/ÇAĞDAŞ DANS

Modern dans, 20. yüzyılın başlarında Isodora Duncan ve Martha Graham gibi dansçı ve koreograflar tarafından klasik balenin sıkı ve değişmez kurallarına tepki olarak gelişen, zaman içinde kendi tekniklerini geliştiren bir dans türüdür. Duyguların ifadesinin hareketlere yansıdığı modern dansta amaç, vücudün doğal duruşundan yararlanmaktır. Bedenin kendi ağırlığı doğal ama kontrollü bir şekilde kullanılır. Kondisyonu, algı ve koordinasyonu arttırır. 

Modern Jazz Dans modern dans tekniklerinin 8-13 yaş grubu için sevdikleri müzik ve dans teknikleriyle birlikte öğretilmesi yoluyla dans etmeyi eğlenceli bir hale getirerek öğrenmelerini amaçlar.

KLASİK BALE

İlk olarak İtalya’da Rönesans döneminde başlayan bale, öğretisi uzun zaman alan bir danstır. Klasik bale eğitiminde en yaygın olan metodlar Vaganova (Rus), Cecchetti (İtalyan), Royal Bale ve Dans Okulu Kraliyet Akademisi (İngiliz) ve Balanchine (Amerikan) metodlarıdır. Balenin en önemli özellikleri, zarif ve akıcı bir dans biçimi olması ve bacakların turnout adı verlen kalçadan dışa dönük bir şekilde beş temel pozisyonda yapılmasıdır. Klasik Bale, gelişme çağındaki çocuk ve gençlerin bedenlerinde kas ve iskelet sistemini doğru yönde çalıştırırken; koordinasyon, algı, duyarlılık ve paylaşım bilinci gelişiminde de önemli bir rol oynar. 

Yetişkinler için Bale dersleri hem küçüklüğünde bale yapmış ve devam etmek isteyen hem de bale yapmayı hep isteyip fırsat bulamamış olanlar için ideal. Bu ders temel bale tekniklerinin bale barında ve ortada çalıştırılarak bedeni aşırı zorlamadan dönüştürmeyi, koordinasyonu arttırmayı amaçlar. Duruş için ve bedenin şekillenmesi için oldukça faydalıdır. 

 

pilates, aletli pilates, yoga, yoga erenkoy, Ozge Derman Studio, yoga bagdat caddesi, dans dersi, , ozge derman studio istanbul, yoga bagdat caddesi istanbul, pilates bagdat caddesi istanbul